Echipa


Echipa noastră este compusă din profesioniști recunoscuți, care se bucură de o completă autonomie profesională pentru a practica meseria pentru care au fost pregătiți. Pregătirea continuă a profesorilor români are ca scop sprijinirea în procesul de reflecție asupra practicilor și mentalității lor. Acest fapt îi va ajuta să răspundă și mai bine provocărilor venite din schimbările survenite în societate.
Toți profesorii din cadrul Yuppy Koti se bucură de respect și încredere, ceea ce îi ajută să obțină cele mai bune rezultate în munca lor.

 

Echipa de profesori din România:

Alexandra Anton – Fondatoarea Yuppy Koti Centre

Specialist în Ştiinţele Educaţiei şi Filolog, absolventă a Universităţii Turku, Finlanda

Mi-am început cariera în educație în anul 2004. În ultimii 13 ani m-a preocupat dezvoltarea mea ca profesionist și am lucrat cu o vastă paletă de vârste (2-77 ani), atât în grădinițe, școli private și internaționale, cât și în corporații importante. Am lucrat cu zeci de tineri care astăzi folosesc cu dezinvoltură limba engleză, unii dintre ei studiind la mari universități ale lumii.
În 2011 am ales să redevin studentă, absolvind trei ani mai târziu programul masteral Învățare, medii de învățare și sisteme educaționale la Universitatea Turku din Finlanda. Experiența dobândită în predare, dar și în Ministerul Educației (ca intern) și în mediul ONG (ca Manager de programe educaționale), m-a convins că locul meu este aproape de oameni. Îmi place să scriu, iar pagina mea personală este o colecţie de interviuri prin care oricine poate afla mai multe despre ce mă califică să fac educaţie.
Sunt prima absolventă în Finlanda a studiilor superioare în educație care a ales să aducă în România din inspirația celui mai bun sistem educațional din Europa. Așa a luat naștere Yuppy Koti, locul din care pleci mai bogat, căci întotdeauna înveți ceva nou!
Limbi străine vorbite:  EN – C2             IT – B1             SP – A2             FI – A1

 

Ligia Zărnescu

Primele mele tangențe cu pedagogia au apărut de la vârste fragede, crescând într-o familie numeroasă, cu mama învățătoare. Datorită exemplului și dedicării ei am ajuns pe băncile Colegiului Național Jean Monnet din Ploiești, profilul pedagogic. Pe parcursul liceului mi-am dat seama că sfaturile mamei de a-mi îndrepta viața spre această profesie au fost decisive. Deși am absolvit liceul cu dublă specializare, și anume, învățător-educator, pot spune că sunt mult mai atrasă de copiii de vârstă preșcolară decât de cei puțin mai mari.
De aceea, încă din primul an de facultate am început să predau intensiv limba franceză într-o grădiniță privată din București. Așa că, în timpul studenției în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, secția Filologie franceză-rusă, am îmbinat plăcerea de a studia Misterele culturii și literaturii franceze cu bucuria de a modela educația copiilor. Între timp, am luat in grijă o grupă pe care am îndrumat-o pas cu pas pana când au plecat la școala.
Trebuie să menționez că timp de 4 ani de studiu la facultate, in timp ce predam la grădiniță, am fost implicată în numeroase proiecte educaționale atât naționale, cât și internaționale.
Astfel, am avut șansa de a pleca cu bursa Erasmus in orașul Bordeaux, Franța, unde am fost îndrumător in două tabere de copii. Am fost, in nenumărate rânduri, voluntar al Institutului francez din București, cât și membru al atelierului RadioLecto din cadrul lectoratului francez al Universității București cu care am participat ca director de proiect la Forumul Mondial al Limbii Franceze 2015 din Belgia.
In this very moment, m-am întors în orașul Ploiești și m-am regăsit în sânul familiei din Yuppy Koti.
Limbi străine vorbite:    FR – C2          RU – C2         EN – C1

 

Georgiana Băicoianu

Am absolvit in 2014 Facultatea de Litere si Stiinte, licentiata in Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar. Prima experienta profesionala a fost ca profesor pentru invatamant prescolar in gradinita ,,Prichindel” din Valea Calugareasca. In decursul acelui an m-am implicat in mai multe activitati printre care am urmat un si curs  de Consiliere si orientare scolara in cadrul ISJPH- CCD Ploiesti, acestea ajutandu-ma la dezvoltarea competentelor si aptitudinilor specifice unui profesor pentru invatamantul prescolar. Am lucrat in gradinite private si de stat, experienta ce m-a facut sa constientizez metodele, mijoacele si felul in care este pus in aplicare planul de invatamant in sistemul de predare romanesc.
In   decursul anului 2015 am urmat  un curs de Limba Engleza at Adult Learning Center, Longford, Ireland,  acesta imbogatindu-mi  competentele de comunicare dar si oferindu-mi posibilitatea de a observa  metode noi de predare si evaluare.
Cred ca cel mai important in viata este sa faci ceea ce iti place, consider ca profesia aleasa este cea care ma caracterizeaza cel mai bine. Este placut atunci cand tu poti face prima legatura a copilului cu educatia. Imi place sa ma documentez, sa citesc, sa aflu ce este nou in educatia copilului, doar asa pot contribui la dezvoltarea acestuia.
Din dorinta de a vedea cum este aplicat un sistem educational de calitate care poate aduce schimbari si in sistemul romanesc de educatie, am ales sa ma alatur echipei Yuppy Koti.
Motto-ul meu este ,, Love what you do and do what you love!”
Limbi străine vorbite:  EN – B1

Oana Bîrlog  

Master în Interpretare Instrumentală, Universitatea Transilvania din Brașov, România

76

 

Echipa de consultanți din Finlanda:

Jukka Kangaslahti – Consilier prezidenţial

Consilier în Parlamentul European
Profesor în cadrul Universităţii Turku, Finlanda

72

A few years ago I had the pleasure of meeting Alexandra at an educational forum in Bucharest. During one break she came to me and asked many good questions about the Finnish education system. Because of her exceptional enthusiasm I ended up inviting her to visit my country in order to see teaching and learning in action in Finnish schools and kindergartens.
Her motive to learn more was so great that she applied for the international Master’s course at the University of Turku.  Since her graduation I have had a few times the pleasure of visiting Yuppy Koti Centre founded by her. Anything I have seen there has impressed me. The premises are most clean and cosy. The staff is clearly very dedicated to educate and serve the little children and their cooperation with the parents is excellent. Best of all, the kids are happy and they love the activities run by the staff.
In every respect the quality of learning and teaching would clearly meet all the requirements and standards set also in our education system in Finland. In my opinion Alexandra and Yuppy Koti is setting a model, which can be beneficial in developing the quality of Romanian kindergartens and schools. It is also a realistic step in the line of my personal approach and wish to realize a ”Friendly revolution in Romanian Education”. From the bottom of my heart I wish that Alexandra and her hard working supporters will maintain the energy to keep up the excellent job they are doing for the children and families, which they are serving.
Traducere:
În urmă cu câţiva ani am avut plăcerea de a o cunoaşte pe Alexandra la un forum educaţional în Bucureşti. În timpul unei pauze a venit şi mi-a adresat multe întrebări bune despre sistemul educaţional finlandez. Datorită entuziasmului ei nemaiîntâlnit am sfârşit prin a o invita să-mi viziteze ţara pentru a vedea cum predarea şi învăţarea sunt puse în practică în şcolile şi grădiniţele finlandeze.
Motivaţia ei de a învăţa a fost atât de mare încât a aplicat la un program masteral internaţional desfăşurat în cadrul Universităţii Turku. De la absolvirea ei am avut plăcerea de a vizita de câteva ori Yuppy Koti Centre pe care ea l-a fondat. Tot ce am văzut acolo m-a impresionat. Spaţiul este extrem de curat şi primitor. Echipa este foarte dedicată să-i educe şi să-i ajute pe copii, iar cooperarea lor cu părinţii este excelentă. De departe cel mai important aspect este că acolo copiii fericiţi şi le plac activităţile desfăşurate împreună cu profesorii.
În toate aspectele calitatea învăţării şi a predării ar atinge fără îndoială cerinţele şi standardele impuse în sistemul nostru educaţional din Finlanda. În opinia mea, Alexandra şi Yuppy Koti reprezintă un model care poate fi benefic dezvoltării calităţii şcolilor şi grădiniţelor din România. Este totodată un pas realist în direcţia abordării şi dorinţei mele personale de a realiza o „Revoluţie prietenoasă a educaţiei româneşti”. Îmi doresc din tot sufletul ca Alexandra şi susţinătorii ei dedicaţi să-şi păstreze nivelul de energie necesar în munca excelentă pe care o fac în beneficiul copiilor şi al familiilor.

 

Heli Saive – Profesor învățământ preșcolar în orașul Masku

73

 

Suzana Mocanu – Profesor învățământ preșcolar în orașul Masku

74

 

 

Dorești să te alături echipei noastre?

Yuppy Koti se află în continuă căutare de profesori, așadar primim aplicații pe întreg parcursul anului.

 

Profilul candidatului ideal:

– pasionat de domeniul în care s-a specializat (pedagogie, limbi străine)
– vorbitor de limba engleză (nivel minim B2)
– pregătit să urmeze o carieră didactică la nivel internațional
– bun comunicator și colaborator
– persoană pozitivă și orientată spre găsirea de soluții
– persoană creativă și capabilă să facă conexiuni interdisciplinare
Experiența reprezintă un avantaj (inclusiv în regim de voluntariat în domenii conexe).

 

Documente necesare:

1. CV complet cu fotografie recentă color
2. Scrisoare de motivație
3. Recomandări din partea angajatorilor recenți
Aplicațiile se pot trimite prin e-mail la adresa contact@yuppykoti.ro cu subiectul ALĂTURĂ-TE ECHIPEI.

 

Voluntariat

Yuppy Koti oferă posibilitatea tinerilor absolvenți sau studenților să lucreze într-un mediu excelent în care să-și pună în valoare ideile și cunoștințele. Selecția se realizează în funcție de următoarele criterii: motivație, pregătire (limbă engleză, cunoștințe de pedagogie) și deschidere față de nou. Programul de internship durează 8 săptămâni câte 4h/zi. Toți voluntarii primesc o fișă de evaluare și referințe din partea fondatoarei.
CV-urile se pot trimite prin e-mail la adresa contact@yuppykoti.ro cu subiectul VOLUNTARIAT.